Sten

Jag smyger inte bara runt och fotograferar betongsaker. Jag plåtar stenläggningar också. Längtar så efter en stenlagd yta i kollitotten där man kan ha bord och stolar. Jag tycker att det är vackert och praktiskt. I sommar kom jag så långt att jag hade en firma på besök, de skulle ha 6000 kronor för att skapa den plats jag tänkt. Så då blev det ju inget.

Somliga förordar markduk, sättsand och vibramaskiner och somliga tycker att det bara är att trycka ner dem i marken. Själv är jag nånstans mittemellan tror jag. Den första varianten behövs säkert till en garageuppfart eller så, men det känns som ett jätteprojekt. Och jätteprojekt tenderar hos mig att inte bli av alls. Den andra varianten känns ju onekligen lättare men kirskålen kanske skulle jubla? Jag tycker mest om de här två exemplen på väldigt ”fria” stenläggningar. Lite Kajsa Warg över det hela – man tager vad man haver. Den nedersta stenläggningen är gjord av en man jag träffade i somras, han fnös bara när jag började prata om markduk. Undrar om han har rätt? Den är fin i alla fall. Lägg märke till att han placerat in en bit gjutjärn från en spis antagligen. Själv skulle jag vilja ha ett brunnslock till en kabelbrunn som det står Televerket på. Nån som vet var man kan hitta ett sånt om man inte riktigt känner för att börja hacka i en trottoar…

sten1bild2

5 svar på ”Sten”

  1. Sand är nog bra att ha så det går att göra det jämnt. Jag hade velat ha sand under mina trallrutor på baksidan så det hade gått att justera lite lättare. Köpte sand på Hakungekrossen här ute hos oss när sonen var liten och vi snickrade ihop en sandlåda.
    Sonen låg uppe på sand-”berget” och hojtade ut att han ägde den och var kung! Kanske var det Gessle hade gjort när han skrev ”Kung av sand”? Han fick åka hem i bara kalsongerna i bilen från krossen. Ja, sonen då, inte Gessle…

  2. Nu började jag läsa dom andra inläggen också, trevlig blogg. Jag har lagt lite olika former av ”stengolv” utomhus. Det går bra att gräva bort lite jord och lägga stenen i sand, man får passa in sten för sten och kanske blir det inte vattenpassplant men är det så viktigt egentligen. Sanden gör också att det blir torrt och inte så bra att växa i, om man vill dra bort det som trots allt växer lossnar det lätt pga.sanden, fiffigt va.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *