På begäran…

I dag regnar det och är ett riktigt busväder. Jag vågade mig ut för att besöka kollektivhus – det är kollektivhusens dag. Eller snarare helg för i morgon ska jag besöka ett annat. Jag har ju bott i ett kollektivhus för drygt 10 år sedan, alltså inte på 70-talet fast jag ville. Jag tyckte och tycker fortfarande att det är en suverän boendeform. En egen lägenhet men med tillgång till snickarrum, syrum, bastu och allt vad de kan ha, samt det viktigaste – gemensam matsal! Så trevligt att slippa äta middag ensam och så mycket tid och pengar att spara. Helt otroligt bra särskilt för barnfamiljer, de kan ju få mer tid att umgås i stället. Första gången jag skulle laga middag i kollektivet var jag orolig, men faktum är att det är lättare att laga mat till massor med folk i ett ordentligt kök, det gick jättebra!

På begäran ska jag istället visa mitt lilla kök i kollitotten. Där lagas det inte mat till så många precis, mest lite potatiskok och sallader. Men det är trevligt det också. Lägg gärna märke till mitt lilla primuskök på nedre bilden. det har jag köpt på loppis i Simrishamn för en hundring tror jag och släpat hem på tåget. Utsikten är fantastisk, genom dörröppningen skymtar jag bland annat Globen…

kök1kök2

4 svar på ”På begäran…”

  1. billan: Hoppas att din söndag varit bra och att det inte snöat på dig! Tycker de verkar hota med det lite längre norrut. Och tack, jo jag trivs men i dag har jag börjat stänga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *