Beskära äppelträd?

I helgen tog jag mig ner till kollitotten. Det var längesen någon varit där, snön låg djup och orörd. Jag pulsade fram med snö upp till midjan. (Jag överdriver lite, men jag är ju inte så lång – det kändes så!) Så det var inte så lätt att ta sig fram, fick hålla i staketen för att inte ramla. Jag blev lite full i skratt samtidigt, för det slog mig att om jag skulle trilla omkull så skulle ingen hitta mig förrän all snö töat bort framåt första maj eller nåt. Ni vet – det som göms i snö… varför nu det skulle vara roligt?

Jag brukar beskära mitt lilla äppelträd så här års, men det gick ju inte att komma fram till det ens. Antagligen kan man vänta lite, med mer än -20 grader så lär det väl dröja innan saven stiger.

När jag äntligen nådde min egen lott, så stod jag där en stund och funderade över om jag kanske borde tagit in korgstolen i alla fall…

stol

6 svar på ”Beskära äppelträd?”

  1. haha… Kan se framför mig hur du kämpade, barnen från Frostmofjällen – släng er i väggen! Du hade ju kunnat skotta väg fram till totten, det är bra träning 🙂 🙂

  2. hm korgstolen ja. Idag stod jag också och kika på den. Tänk så skönt att sitta där igen och spana…om den håller till sommaren. Håller utkik efter en efterträdare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *