Frödrömmar

Varje år strör jag ut vallmofrön i kollitotten. Jag ser framför mig hur de ska fladdra i ljuva rosa färger lite överallt. Hittills har det gått ganska dåligt. De enda som blommar är de knallröda som jag aldrig bjudit in, men som tydligen trängt sig in i någon fröblandning. För två somrar sen fanns det en vacker blekrosa som aldrig kom igen. Och förra sommaren hittade jag rosa kronblad under nybildade frökapslar. Så det verkar svårt.

Men – skam den som ger sig! Jag fick massor av frön i födelsedagspresent förra året, de ska väl blomma i år?

Annars kan man ge sig hän i vallmodrömmar på nätet och köpa frön! På Tradera finns fröauktioner av både det ena och det andra. Jag har köpt hem två små fröpaket som ska bli skönheterna på bilderna. Jag har lånat dem från säljaren, jag hoppas att det är ok för nu gör jag ju reklam! Tänk så vackert det ska bli!

vallmoh97471024_1-1

4 svar på ”Frödrömmar”

  1. Vallmo är ju så vackert! Grannarna har en stor vallmo”buske” som växer i gräsmattan. Blommar med mörka röda blommor, så vackert!

  2. Dom lila har jag, dom växer som ogräs, men det är väl som med allt annat,rätt förhållanden jord-sol-vatten-kemi för just den specifika växten.

  3. Åsa: Min kolonigranne har också mörkröda, jättevackra!
    Gunilla: Jag också…
    karin: Hoppas kemin stämmer i sommar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *