Mer vallmodrömmar

I brist på vår köper jag vallmofrön på Tradera. Tänk så många sorter det finns, både ettåriga och perenna! Min dotter köpte en trädgårdsbok på rean och en bild i boken visade bland annat blå riddarsporrar, blekrosa stjärnflocka, vit storklocka, vit fingerborgsblomma och svart pionvallmo.

Det var så vackert så jag fick hjärtklappning! Så ska min sillsalladrabatt bli! (tror jag nu, ja) Blev genast tvungen att köpa svarta pionvallmofrön. Och när jag ändå höll på så blev det några sorter till. Nu är det väl märkvärdigt om inte det ska bli vallmo i kollitotten i sommar…

Jag försöker med bilden ur boken Gabriellas trädgård, det är verkligen något att drömma sig bort till nu.

Hoppas att ni får en skön helg! Själv grunnar jag på mitt äppelträd – hur länge kan man egentligen vänta med beskärningen?

bok

8 svar på ”Mer vallmodrömmar”

 1. Gillar ibland sillsalladrabatter….det är charmigt. Varför ska du vänta med att beskära äppelträdet? För att du inte kommer fram för snöns skull?
  Önskar dig också en skön och solig helg.

 2. Slottsträdgårdsmästaren: Snön når mig över huvudet…nä, inte riktigt kanske. Måste väl försöka pulsa mig fram i helgen. Hur länge törs man vänta?

 3. Välkommen ner till våren Katarina, jag har snödroppar med vita stora knoppar, grannen har gula fina vintergäck, snön är bara kvar fläckvis och det värmer mot husväggen! Tror jag ska klippa äppelträden i helgen ; )

 4. Åsa – eller grattis då och har det så skönt (snön gör mig lite morrig…)

 5. Snyggt! Den rabatten hade jag också kunnat tänka mig.
  Äppelträden ja, jag kommer inte heller fram till mina. Ska man behöva skotta sig fram? Eller skiter jag helt enkelt i det, bosätter mig i en lägenhet på övre plan där vaktmästaren kommer och skottar, sandar och rensar avloppet.

 6. Åsa i Skåne: Man skulle väl flyttat till Påarp…
  Gunilla: Man får försöka hålla inne med morrandet;O)
  Åsa!: Min bild blev inte lika fin som originalet tyvärr. Kanske jag ska hyra in en vaktmästare till kollitotten? Det vore nåt! Får man göra sånt där Rut eller Rot avdrag eller vad det heter?

 7. Katarina: Du har rätt, är bara så vansinnigt avundsjuk att ett morr slapp ur mig. Skäms och ber om ursäkt Åsa i Skåne och hoppas i tysthet vidare på att vi också kan få se något grönt vad det lider. Om 2 veckor är det vårdagjämning och om 3 veckor börjar sommartiden?!? Jo, kalendern säger så…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *