Skadedjur…

U och jag tog oss ner i kollitotten med snöskyffel i högsta hugg för att beskära äppelträdet. När vi lyckats forcera låset och grinden med hjälp av låsolja och mycket skyfflande, hoppade Jösse Hare iväg. Vi störde. Och hur vi störde såg jag genast – han har ätit på mitt äppelträd! Jag har gnagskydd på stammen, har nämligen varit med om det här förut, men med snöläget och den hårda skaren så har han nått att mumsa rent på de nedersta grenarna.

Förra gången jag råkade ut för det här, i en annan trädgård, så blev trädet helt ringbarkat och jag provade bryggympning. Att med tunna grenar skapa ”bryggor” på trädet. Jag vet inte hur det lyckades, trädet blommade det året men sen var jag inte kvar för att se fortsättningen.

Nu tror jag att jag ska ta bort de nedersta grenarna helt enkelt, på så sätt får jag ju en lite högre stam och det kan ju vara bra när man vill sitta under trädet!

Trädet blev utrustat med grön ”nätchiffong” för att eventuellt hindra Jösse från att äta upp varenda gren.

Det blev nästan fint…

träd

4 svar på ”Skadedjur…”

  1. Hej Katarina….det där med låsolja är nog en bra idé. Jag har varit nere ett par gånger men gett upp både på grund av snön och av att låset kärvade. Har dåligt samvete för att jag inte tagit bort bambuspaljen till bönorna…ser rätt risigt ut. Och dessutom tycker jag det är rätt fint med den orörda snön…och haren har nog redan kalasat på barken på mina träd. Jag har i varje fall sett ett som smakat bra. Oj vad jag längtar efter våren. Jag flyttar under mars månad (25 m tvärs över gården) Men i slutet av månaden när jag kommit på plats åker sålådorna fram i köksfönstret. Vill dofta jorden igen.

  2. Karin: Ja, längtan efter vår är stark hos de flesta nu tror jag! Flyttar du till större äntligen? Vi ses snart!

  3. Mmm, de är hungriga de vilda djuren! Hoppas ditt träd klarar sig. Jag har beskärt mina äppelträd i helgen. Här syns inga vilda djur, peppar, peppar!!! Ska kanske tacka alla katter i området för detta för skogen är ju bara tvärs över vägen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *