I gullregnets månad

Jag har varit i Linköping och jobbat. Tåget kom in ganska tidigt så jag hann med en promenad innan det var dags att börja.

Uppe vid domkyrkan fanns en liten plats som var uppkallad efter Olof Palme och därifrån ledde en arkad med olika växter. Här var det inte bågar av sugrör, som i min kollitott utan ordentliga grejer. Antagligen hade de en annan budget än min när de anlade den. Rosor, någon sorts vin (vildvin antagligen) blåregn och gullregn. Just nu var det bara gullregnet som blommade, men lite senare i sommar när rosorna drar igång blir det nog fantastiskt. En av sorterna var honungsros tror jag, blåregnet såg lite tanigt ut men det kanske kommer.

I England finns en berömd gullregnsarkad vid Barnsley House skapad av Rosemary Verey, så jag blev påmind om att den resan, att besöka engelska trädgårdar, måste bli av snart. Jag lånar en bild från nätet också på den, med Allium som bottenplantering. I Linköping var det tyvärr kirskål…

gullbarnsley2

4 svar på ”I gullregnets månad”

  1. Gullregn är fantastiskt vackert. Jag var på Klinteberget och försökte fota alla gullregn där, men det är svårt att återge hur maffigt det verkligen är.

  2. Jag har en liten buske i en rabatt som jag trodde var en vildsådd ask. Jag bestämde mig för att ta bort den och gick ut med sågen i högsta hugg…men där längst ned satt två små gula ärtblommor. Det var tur det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *