Gult är…fult?

Den uppmärksamme läsaren av den här bloggen (finns du?) har säkert noterat att jag inte vill ha gula blommor i trädgården. Det kan finnas små undantag t.ex små invandrade gullvivor och roliga små påskliljor som jag fått i present. Men annars håller jag mig till ett ganska strikt färgschema. Antagligen har jag förläst mig på ”Colour schemes for the flower garden” av Gertrude Jekyll. Inte för att hon inte tycker om gula blommor utan för att hon är så noga med färger.

I senaste numret av Allt om trädgård kan man läsa lite om såna som jag. Som bestämmer sig för vad som är snyggt och inte. Som tycker att blåa klot inte går att ha i år för nu ska det helst vara svart. Där nämner man Ulf Nordfjell som ett exempel på ”den goda smaken”. (Fast jag tycker att det går att ha blå klot, missförstå mig rätt!)

Nu tycker jag att Ulf Nordfjell gör jättefina trädgårdar men jag tror också att han tycker som jag – att i trädgården får man bestämma själv! Vill man ha små tomtar och grodor och väderkvarnar överallt så ska man ha det. Och tycker man att tagetes i glada färger och att gult och klarrött är härligt, då är det ju så!

För övrigt så inspireras jag mycket av Hannu Sarenström också, inte minst för hans lekfullhet.

Och jag njuter av att mina grannar inte är lika enkelriktade som jag! Samtidigt som jag tror att de tycker att min vita rabatt är vacker, utan att vilja ha en själva.

Vi gillar olika helt enkelt – ett uttryck som står för ganska mycket i dessa dagar, inte bara i trädgården!

Härligt!

2 svar på ”Gult är…fult?”

  1. Gult och grönt blir alltför påsklikt. Men tycker som du Katarina att det är tur att smaken är som baken (delad)

  2. Jag tycker det beror på i vilken miljö växten befinner sig. Gult behöver absolut inte vara fult.
    Tur är det att vi tycker olika, tänk så enformigt det skulle vara annars, och vad skulle vi prata om? Alla skulle bara hålla med varandra hela tiden, så tråkigt livet skulle bli!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *