Hemma igen i snön

Vilken chock att komma tillbaka! Från solig sandstrand till ”snökaos”. Vilken tur att det är Thanksgiving och första advent den här helgen så att man kan glädjas lite ändå.

Vännerna med segelbåten stannar nog på Gran Canaria någon vecka till innan det är dags att ge sig ut på Atlanten. Vi hade en trevlig vecka tillsammans med dem och andra nedresta vänner.

Gran Canaria är en spännande ö – vilka berg! Ibland inbillade jag mig att det såg ut som Grand Canyon eller nåt, och det har tydligen spelats in en hel del westernfilmer där! Och delar av Stjärnornas krig, berättade någon.

Det var ruskigt att åka på de branta vägarna, ena sidan bergvägg och andra sidan stup… för mig  gällde det att inte sitta vid fönstret i bussen som tog oss högt upp! Men visst är det fantastiskt! (när bussen stannat och man kan stå på marken och se på utsikten ;0)

Kaktusar i massor förstås, men också vild lavendel och blommande jasmin fanns däruppe. I planteringarna nere i byn Puerto de Mogan fanns hibiskus, bougainvilla och stora buskar med blyblomma. Några skott följde med hem…

En intensiv, härlig vecka som gick alldeles för fort. Tack M o S för den här gången och ha det riktigt bra på de stora haven! May the force be with you!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *