Hemma igen

Efter tre dagar i Skåne är jag hemma igen. Tre intensiva dagar med jobb förstås, men tack vare mina vänner och arbetskamrater också besök på Fredriksdal, Flora Linnea och kanske allra bäst Cedergrens plantskola.
Vi hann svänga förbi hos ”Sörens granna blommor” också och där blev det en kasse blommor som följt med på planet hem. Tack Å och L för allt!
Hos Sören inköptes följande (på bilden nedan): Sommarljus 25 kr, doftpelargon 30 kr, Änglatrumpet 30 kr och en Verbena för 10 kr – summa 95 kronor! Stora, fina plantor var det, även om jag valde de minsta eftersom jag skulle få hem dem också. För mig var det helt otroligt, jag hade gärna köpt dubbelt så mycket!
Hos den trevlige Krister Cedergren hade jag förhandsbokat en mörkröd ros till ”röda hörnan” som ska bli till i kollitotten.
Det var ont om mörkröda rosor, men en pinnig sak i kruka hade de ställt undan till mig. Den fick jag för en femtiolapp! Att besöka Cedergrens (bilden nederst) är en högtidsstund om man som jag gillar rosor. Jag har ju suttit och drömt över deras kataloger i över 20 år nu.
Och att ha trädgård i Skåne verkar vara en dröm!

skane-1skane2

4 svar på ”Hemma igen”

  1. Vilken härlig kasse du hade med dig hem, rosor kan man aldrig få nog av….
    Fint väder bjuder ni på ikväll i Stockholm, vi har haft jätteskönt på Söder:)

  2. billan: Ja vädret i Stockholm var fint i går kväll märkte jag, när jag anlände från ett regnigt Skåne. Undrar om du gått förbi Kollitotten?

  3. Kanhända, vi har travat runt som tok idag med. Sofia och vita begen. Vart ungefär ligger Kollitotten? Nu pustar vi på hotellet och torkar upp, hällregnet mitt på dagen blötte ner oss ordentligt. Nu är det dax för oss att ta T-banan till universitetet. Må så gott.

  4. Kollitotten ligger vid Skanstull. Hör av dig om du vill komma och kika så får vi se om vi hittar en tid som funkar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *