New York (del 2)

Här kommer några bilder till. Man hinner mycket på några dagar i New York. Mina fötter är fortfarande trötta…och jag med för den delen.

Magnolia Bakery som gör de allra godaste cupcakes måste vi förstås besöka. Det var ett litet rart bageri men man fick inte plats att sitta där. Vi tog med oss kaffet ner till Hudsonfloden och hittade en liten skuggig plats i en park. Där satt vi förstås och pratade om flygkaptenen som lyckades landa sitt plan på just Hudsonfloden och blev en hjälte.

Lite längre ner låg Ground Zero och den stora minnestavlan berättar om hjältarna från 9/11, brandmännen och poliserna. Snart är det 10 år sen det hände. Minns att jag såg det på TV och det kändes som en katastroffilm och inte på riktigt. På plats kändes det verkligare och man förstår den panik som måste spritt sig runt i hela stan. Hu.

Greenwich Village traskade vi runt i sen. En stadsdel med mycket grönt, lägre hus och den där sortens trappor som jag sett i så många filmer. Måste varit engelsmän som slog sig ner där från början, det kändes lite som i London.

Grönt var det lite överallt. Vi bodde ju på våning 25 kunde se en del takterasser, så läckert! Och det har man ju också sett på film förut. Nu måste jag nog titta på ”You´ve got mail” igen för att se om jag känner igen mig!

 

2 svar på ”New York (del 2)”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *