New York (del 1)

Den här sommaren har varit alldeles otroligt härlig. Jag har haft möjligheten att resa och se så mycket. Började med London och Chelsea Flower Show, fortsatte till vackra Toscana, sedan till goda vänner i Texas och nu senast till New York.

Nu har jag packat upp väskan och lagt undan passet, det är i alla fall ingen mer längre resa planerad. Nästa vecka ska jag till Helsingborg med jobbet, det blir en mindre väska och  troligtvis behövs inte passet heller…?

Här kommer några bilder. Först utsikten från hotellrumsfönstret, vi bodde på våning 25 av 26 möjliga.

Frihetsgudinnan ”The Green Lady” känner ni antagligen igen. Med färjan till Staten Island kan man titta på henne och staden alldeles gratis. Underbara Central Park besökte vi på söndagen. Imaginemosaiken i Strawberry Fields hedrar minnet av John Lennon  som bodde och blev mördad strax intill. Yoko Ono har bekostat den lilla parkdelen och bor även kvar i deras hem. Just mosaiken är gjord i och skänkt av Italien.

Central Park är verkligen jättestor, grön och vacker, vi hann bara med en liten del. I dammen simmade fisk, änder och sköldpaddor. Shakespeareträdgården hittade jag, en liten park i parken, inspirerad av Shakespeares verk.

I parken fanns allt möjligt, konstnärer som vill rita av dig förstås eller sälja sina verk. Grupper som sjunger, vi hörde en svart familj med pappa, tre döttrar och en son – fantastiskt bra. Killen som sålde skämt för en dollar med garanterat skratt provade vi dock aldrig.

Det sköna bandet Tin Pan Band spelade och showade, vi köpte en skiva med oss hem. Besök deras hemsida här och lyssna lite!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *