Ruggigt väder

maj 15th, 2015 by Katarina


I går var jag i Vinterviken och hälsade på. Då fick jag med mig några liljekonvaljer som var på rymmen och behövde tas bort.

I dag skulle de förstås planteras i Kollitotten. Det blev ett hastigt besök. 5 minuter för att ta bort lite maskrosor – 5 minuter regn – 5 minuter gräva plats för konvaljerna – 5 minuter regn osv.

Ibland är det extra skönt att ha en liten stuga att gå in i och värma sig en kopp te.

Nu är konvaljerna på plats och jag hoppas att de kommer att trivas. Liljekonvaljer har en lite speciell plats i mitt hjärta sen jag var liten och bodde i Gästrikland, det är ju landskapsblomman.

Dessutom hade vi en liten förvildad körsbärslund i den stora trädgården där det växte liljekonvaljer och jag plockade buketter. En fin doft tycker jag fortfarande.

Ni ska slippa se en liten nysatt konvaljstjälk här, istället en bild på årets första klematis, det kommer snart fler…

tekoppklematis

4 Responses to “Ruggigt väder”

 1. Birgitta Says:

  Härlig och färgrik utsikt från din tekopp har du trots regnet!

 2. Katarina Says:

  Ja ibland är det mysigt att sitta därinne och titta ut!

 3. Margareta Says:

  Så trist att du har haft inbrott – minns ju hur fint och trevligt du inrett ditt hus! – Men blev så glad över att läsa att min kära, kära Isfahan mår så gott i din ömma vård. Tack för att den fick ett hem hos dig! Många hälsningar från Margareta

 4. Katarina Says:

  Hej Margareta! Ja, det är tråkigt med inbrott, det här var säkert nr 15 i ordningen men första gången som man faktiskt stulit och då tog man nästan allt. Jag har köpt larm nu och hoppas få hjälp med dörrar och fönster. Jag hoppas att du varit förbi och sett din fantastiska ros blomma i år! Hon är verkligen helt magnifik och stort tack för att hon fick bo hos mig!

Leave a Reply