Blå anemoner

och rosa ranunkel, som variation till vårens tulpanbuketter. Jag skulle gärna odla bägge sorterna men har förstått att det är knölar som ska tas upp och vinterförvaras.Och då blir det inte.

Härom dagen såg jag att jag kunde köpa bara vita ranunkelknölar i en påse, så det funderar jag på att göra och peta ner i en kruka.

Eller också kan man väl gräva ner dem och glömma bort dem, har man tur kanske de övervintrar? Värt att chansa på kanske.

Blå anemoner under äppelträdet? Vita ranunkler i den gröna krukan kanske, där den gamla krusbärsbusken tillbringat några år, men den kan kanske flytta ner i fosterjorden igen om trädgårdslandet blir av i sommar. Ständigt dessa beslut!

anemon

7 svar på ”Blå anemoner”

  1. Bland det bästa med trädgården det är faktiskt all planering och alla drömmar, ibland finns det liksom ingen hejd på ideerna, ibland är det lite mera realistiskt…

  2. Vet du – nu har jag så uselt samvete för att jag inte svarat på din utmaning än. Det kommer men jag behöver lite mer tid till såna inlägg.

  3. Åsa!: Speciellt bra går det att drömma nu, när det är snö och kallt och man inte kan förverkliga nåt just nu…
    Lilla b: Inte ska du ha dåligt samvete – du måste ju inte! Men jag gled undan förra gången, så jag offrade mig nu ;O)

  4. Så roligt med ranunkelknölarna. Jag har en påse vita sådana som också ska ner i en kruka. När som helst blir det. Tyvärr lär de inte övervintra utomhus, ens här i söder enligt uppgift. Lycka till med drömmarna /Claus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *