Blå anemoner

februari 18th, 2009 by Katarina


och rosa ranunkel, som variation till vårens tulpanbuketter. Jag skulle gärna odla bägge sorterna men har förstått att det är knölar som ska tas upp och vinterförvaras.Och då blir det inte.

Härom dagen såg jag att jag kunde köpa bara vita ranunkelknölar i en påse, så det funderar jag på att göra och peta ner i en kruka.

Eller också kan man väl gräva ner dem och glömma bort dem, har man tur kanske de övervintrar? Värt att chansa på kanske.

Blå anemoner under äppelträdet? Vita ranunkler i den gröna krukan kanske, där den gamla krusbärsbusken tillbringat några år, men den kan kanske flytta ner i fosterjorden igen om trädgårdslandet blir av i sommar. Ständigt dessa beslut!

anemon

7 Responses to “Blå anemoner”

 1. Slottsträdgårdsmästaren Says:

  Mycket vackert. Tänk om vi inte hade våra trädgårdar och slottsparker att drömma och planera i.

 2. Katarina Says:

  Slottsträdgårdsmästaren: Då vore nog livet bra mycket fattigare. Mina åtta år utan trädgård var en evig längtan.

 3. Åsa! Says:

  Bland det bästa med trädgården det är faktiskt all planering och alla drömmar, ibland finns det liksom ingen hejd på ideerna, ibland är det lite mera realistiskt…

 4. Lilla B Says:

  Vet du – nu har jag så uselt samvete för att jag inte svarat på din utmaning än. Det kommer men jag behöver lite mer tid till såna inlägg.

 5. Katarina Says:

  Åsa!: Speciellt bra går det att drömma nu, när det är snö och kallt och man inte kan förverkliga nåt just nu…
  Lilla b: Inte ska du ha dåligt samvete – du måste ju inte! Men jag gled undan förra gången, så jag offrade mig nu ;O)

 6. Claus Says:

  Så roligt med ranunkelknölarna. Jag har en påse vita sådana som också ska ner i en kruka. När som helst blir det. Tyvärr lär de inte övervintra utomhus, ens här i söder enligt uppgift. Lycka till med drömmarna /Claus

 7. Katarina Says:

  Claus: Tack detsamma! Vi får väl visa bilder på resultatet!

Leave a Reply