Fjäril vingad

har synts i kollitotten. Slottsträdgårdsmästaren undrade härom dagen vart fjärilarna tagit vägen och de flesta intygar att det är ont om dem. Själv har jag nästan bara en sorts vita fjärilar (mal? ;O) men i dag dök det äntligen upp en mer färgglad kamrat.

Jag fick lurpassa en lång stund innan den hade godheten att slå sig ner på en vit borstnejlika så att det kunde bli en bild.

Den är vacker, men jag vet inte riktigt vad det är för sort. Någon sorts nässelfjäril kanske?

fjaril

7 svar på ”Fjäril vingad”

  1. Vilken härlig fjärilsbild. Har också börjat fota fjärilarna med lite mer miljö än tidigare, då blev det mest närbilder. Det är en Tistelfjäril, Cynthia cardui som du lyckats fånga på bild. Här brukar jag titta när jag försöker bestämma fjärilar: http://www.myra.nu/fjaril.html. /Ruben

  2. Fjärilar är tålamodsprövande att fota! Men så vackra! Jag tror det har regnat och blåst för mycket, för i skogen finns det gott om fjärilar. Det har väl regnat där också i och för sig, men det blåser iallafall inte så mycket inne bland träden. Äh, inte vet jag… Snillen spekulerar vet du:)

  3. Vi har haft mycket fjärilar här hos oss och var lite undrande var de kom från. Kanske var fjärilslarver som åt på min vad-den-nu-hette på baksidan som jag klippte ner… jag kanske är fjärilsdödare! Huga…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *