Vår igen!

Kollitotten vaknar, bloggen och ja, egentligen överallt kommer våren tillbaka! Vårdagjämning nyss och nu har vi ställt om klockorna till sommartid.

Mycket är det att göra i kollitotten när våren kommer! Jag gick ner härom dagen för att laga staketet där någon haft godheten att sparka loss några pinnar. Två av pinnarna fanns kvar så jag låste upp min lilla bod för att se om jag hade någon extra och leta efter skruv. Därinne hade mössen hittat lådan med gräsfrö! Och jag hade i ärlighetens namn stoppat in ganska mycket i boden i höstas. Så innan det gick att komma åt skruvar var det bara att plocka ut allt och sopa och sen försöka ställa in lite ordentligare…

I dag har jag krattat och klippt av en hel del visset som står kvar i rabatterna. Ser att jag måste vara riktigt tuff mot alla rosor när det är dags för beskärning, de är väldigt stora och har nästan tryckt ut min stora portal som är nergrävd i marken. Det är inte riktigt dags att ge sig på dem än, även om jag inte riktigt brukar vänta på ”musöron”.

Överallt sticker det upp små knoppar och blå krokus blommar fint överallt. Jag fick några tuvor jättefina fyllda snödroppar av en kolonigranne, mina gamla har nästan försvunnit.

Och jag vet att jag är tjatig – men – nu är det gott att leva!

snow

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *