Besök på Capellagården

En dag på Öland (där jag var förra veckan) hann vi besöka Capellagården mellan allt sjungande. Det är en hantverksgård skapad 1960 av möbelformgivaren Carl Malmsten och i år fyller den alltså 50 år. Där kan man gå utbildningar i möbelsnickeri (förstås) men också trädgård och keramik bland annat. De har också sommarkurser så jag kanske kan åka tillbaka något år! Trädgård vore ju roligt, fast nån sån kurs fanns inte i år, men det fanns veckokurser i akvarellmålning och keramik. Det skulle jag kunna tänka mig!

En mycket vacker och härligt kreativ och inspirerande miljö var det, med många exempel på den skapande verksamheten. Några bilder kommer här, lägg gärna märke till muren på en av bilderna, på Öland byggs murarna av flata stenar istället för runda!

Jag avstod från att handla i plantskolan, men en sån där fin kruka med vågad kant som finns på den första bilden, fick följa med hem till kollitotten i alla fall!

capella1capella2capella3capella4

4 svar på ”Besök på Capellagården”

  1. Åsa!: De är jättefina! Verkar något enklare att lägga än med runda stenar, men det kanske bara är som jag inbillar mig.

  2. Sökte sommarkurs keramik men kom inte in, får försöka igen nästa år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *