London (igen)

Ett nytt besök i London var jag på i förra veckan. En stad som alltid är lika rolig att besöka tycker jag. Den här gången ett försök att få höra Peter Jöback sjunga huvudrollen i The Phantom of the Opera, det gick inte tyvärr, han var ersatt av en bra stand-in och föreställningen var fantastisk ändå, vilken musik! Men lite besviken blev jag allt.

I övrigt förberedde sig staden på firandet av drottningen som hade ”Diamond jubilee” 60 år på tronen, samt OS förstås – 107 dagar kvar såg jag på tavlan som räknade ner.

Några favoriter i repris – Afternoon Tea i Kensington Palace och ett besök i Petersham nurseries en fin plantskola i Richmond, lite i utkanten av London. På Petersham är sommarblommorna sorterade efter färg, det blir mycket vackert. Förra året när jag var där köpte jag en riddarsporre och planterade i kollitotten, den kom inte tillbaka i år så nu köpte jag envist en ny. Det är lockande att handla mycket mer men svårt att få hem. Ett besök på The Garden Museum blev det, efter att ha läst om det i DN, ett litet mysigt museum inrymt i en gammal kyrka med en fin liten trädgård och café.

Det blev många koppar te, många steg och många intryck. Jag hoppas kunna åka tillbaka och besöka fler trädgårdar, jag har ju Sissinghurst kvar.

2 svar på ”London (igen)”

  1. Så den ville sig inte riddarsporren? Kanske den inte var härdad för vårt bistra klimat? Hoppas det går bättre med den här 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *