Lavendellycka

Nu ska jag skryta lite till om min lavendel ;O) Det är ju från början en planta som jag köpte i Skåne för 24 kronor eller nåt sånt. Otroligt billigt i alla fall med stockholmsmått mätt. Varje år har jag tagit sticklingar som har fått rota sig och sen planterats ut, nu har jag ganska många plantor för det brukar funka jättebra. Ibland ger jag bort några plantor också, alla bor inte kvar i Kollitotten.

Förra året gjorde jag en gräskrona i lavendel, den blev fin men ganska ynklig när den torkat. den kan du se om du klickar här. Men så häromdagen var jag på Rosendal och såg att de gjorde stora lavendelkransar (glömde att fråga hur många hundra de kostade) och blev inspirerad. Så då gjorde jag en likadan, stommen är en stålring som jag köpte där den var inte så dyr.

Oj, vad mycket lavendel det gick åt. Halvvägs började jag ångra mig, lavendeln är ju så fin där den växer. Men en halv krans kan man ju inte göra så det var bara att bita ihop. Den blev fin och det finns trots allt lavendel kvar, jag behövde inte rensa plantorna helt. Ett väldigt trevligt sommarpyssel i solen.

En annan dag ska jag visa vad det är kransen ligger på…

4 svar på ”Lavendellycka”

  1. Så vacker! Det går utmärkt att föröka sin lavendel själv istället för att köpa tokdyr på plantskolorna!

  2. Åsa!: Ja det är mycket lättare än nånting annat jag provat faktiskt. Bryr mig inte om ”klackar” och allt de pratar om jag bara sticker ner i jorden!

  3. Åh! Den var verkligen härlig, tänk vad underbart att sitta och pilla med så mycket doft. Inte för att jag skulle haft det tålamodet, men ändå : )

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *